Upozorňujeme, že náš web používá soubory Cookies. Dalším procházením webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. O souborech Cookies si můžete přečíst v Podmínkách ochrany osobních údajů. Můžete je odmítnout, není ale vyloučeno, že v tom případě nepůjde plně využít veškerých funkcí webové stránky. Děkujeme za pochopení.

Hübsch, Servírovací prkénko z teakového dřeva, průměr 20x3cm

 
JARNÍ KUCHYNĚ
  • 1 z 3
 
Láska na první pohled 
Dostupnost Skladem
VYBERTE PROSÍM ZPŮSOB BALENÍ
790 Kč / ks    
Kód produktu 146
Značka HÜBSCH
Kategorie Servírovací prkénka, tácy a podnosy
Záruka 2 roky
 

 Luxusní servírovací a krájecí prkénko z teakového dřeva, každý kus je originál.

Ideální na servírování jednohubek, sýrů, uzenin nebo třeba na krájení bylinek.
Průměr 20 cm, výška 3 cm.
 Jedná se o prkénko, vyrobené pokaždé z jiného kusu dřeva. Každý kus je originál, každé je něčím jedinečné. Vzhled zakoupeného prkénka se může proto lišit od fotografií. 

IMG_20200221_113832 – kopie

 
Proč je nejlepší prkénko právě z teakového dřeva?
Teakové dřevo je velmi odolné, tvrdé, pevné a pružné. Můžete si být jistí, že pokud se o něj budete dobře starat (a údržba není složitá), vydrží Vám léta a stále bude vypadat jako nové. Díky tomu, že odolává vlivům počasí, můžete ho bez problémů využít i venku na terase, balkoně nebo při zahradní párty. Luxusní teakové prkénko vyzdvihne servírování Vašich úžasných pokrmů na novou úroveň a Vy budete pokaždé za hvězdu.
 
Pokud se chcete na oslavách, grilováních a podobných akcích blýsknout a oslnit své hosty krásně naservírovanými chody, s tímhle prkénkem se m to rozhodně povede !!!  
 
Kulatý tvar s výškou 3cm dělá z tohoto prkénka exkluzivního pomocníka do kuchyně, ale také doplní Váš servis a oživí třeba i každodenní stolování. Hodí se na servírování malé pizzy, na chuťovky, skvěle se na něm vyjímají sýry nebo třeba bylinky.

IMG_20200221_114346

  TEAK
 Teak neboli Tekja obrovská je tropický strom, pocházející z jižní a jihovýchodní Asie. Dosahuje výšky až 40 m. Kvalita jeho dřeva je velká, proto je zejména v posledních letech velmi vyhledávanou surovinou pro svou jedinečnost a luxusní vzhled.  Velké oblíbenosti se dřevo dočkalo už v letech 1950 – 1960, kdy se začalo využívat v bytovém designu pro prvky v dánském stylu.
 
Plísně, červotoči a další škůdci se tomuto dřevu zdaleka vyhýbají – i to je v kuchyni výhoda.
Jde o velmi tvrdé, pevné, pružné a trvanlivé dřevo – vydrží Vám opravdu dlouho.
Odolává vlivům počasí – slunečnímu světlu, větru, dešti, sněhu a dokonce i mrazu – můžete ho bez obav používat i venku při grilování, na pikniku apod.
 
A jak se o prkénko starat?
Údržba o teakové dřevo je snadná, ale má svá pravidla. Prkénko rozhodně nedávejte do myčky, ani ho nenechávejte dlouho namočené ve dřezu s vodou. Nepoužívejte ho na ohřev jídla v mikrovlnné troubě a není vhodné ani k dlouhodobému skladování v lednici např.se zbytky potravin.
Po použití je umyjte teplou vodou s přípravkem na mytí nádobí. Bez správného ošetření barva dřeva může časem vyblednout a chytit našedlý až nažloutlý odstín. Pro zachování původní barvy a zdůraznění jeho struktury je potřeba prkénko občas napustit teakovým olejem. Teakové dřevo je možné chránit několika způsoby: povrchovým nátěrem, postřikem, ponořením, máčením a mořením.
 Prkénko Vám tak bude dělat radost a sloužit Vám dlouhou dobu
 
A co bakterie?
Dříve se dřevěná prkénka v kuchyni příliš nepoužívala, neboť se předpokládalo, že bakterie např. salmonely ze syrového kuřete, může proniknout do pórů dřeva. Na krájení masa se proto používala převážně prkénka plastová. Dnes se naštěstí tento názor ukázal býti mylným*, a tak můžeme beze strachu využít přírodní krásy dřevěných prkének i v kuchyni.
* Když vědci z Wisconsinské univerzity prováděli testy s bakteriemi salmonely a listerie na dřevěných, plastových i skleněných prkénkách, ukázalo se, že po kontaminaci dřeva bakteriemi, zahynulo do tří minut 99% všech bakterií. Na plastových prkénkách se oproti tomu žádný hromadný úhyn bakterií nekonal. Vědci díky testům došli k závěru, že dřevo po namočení do vody mění svou strukturu, póry se roztahují a smršťují, což může mít vliv na existenci mikroorganismů. Budete-li tedy dodržovat v kuchyni základní hygienu (ať už se jedná o dřevo, plast sklo nebo jiný materiál), snižujete tím jakékoli nebezpečí nákazy bakteriemi. Samozřejmě, pokud zpracováváte živočišné produkty, tato hygiena je ještě důležitější.
 
Dřevěných prkének v domácnosti se tedy rozhodně nemusíte vzdávat.

 

IMG_20200221_114041

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

BARVA HNĚDÁ
MATERIÁL DŘEVO
ZNAČKY HÜBSCH
CENY OD 501 DO 1000
MÍSTNOSTI KUCHYNĚ
PŘÍLEŽITOST OSLAVA
ROČNÍ OBDOBÍ CELOROČNĚ
STYL PŘÍRODNÍ
LÁSKA NA PRVNÍ POHLED LÁSKA NA PRVNÍ POHLED
PRO KOHO (?) PRO ŽENY
LÁSKA NA PRVNÍ POHLED

VIDEO


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
Kde žije štěstí
Hübsch založili v roce 2010 Flemming Hussak, Jannie Krüger a Daniel Henriksen. Od té doby se společnost Hübsch rozrostla a dnes je považována za jednu z předních skandinávských domácích interiérů.
 
Radost, úsměv, štěstí...to je filozofie Dánské firmy Hübsch. Pro radost z kvalitních výrobků, pro radost z jedinečného stylu. Hübsch symbolizuje kreativní, skandinávský design, který poskytuje inspiraci moderního, útulného a pohodlného domova.

Nechte se inspirovat a unášet svou fantazií. 

 

 

Hübsch_logo.0001